Boxershortswinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Boxershorts in de mode

wijde boxershorts2

Dat boxershorts nog een noemenswaardige rol zouden krijgen in het modebeeld van 2022 is iets waar we even niet op voorbereid waren. Maar dat betekent niet, dat wij er niet blij mee zijn. 


Alled Martinez Fall 2022 BoxershortstrendTrendy boxershorts

Voor de echte fashion lovers is er eigenlijk maar 1 model die de boventoon voert als we het hebben over trendy boxershorts. De wijde boxershort krijgt namelijk het grootste podium in modeland. Tijdens fashion shows van onder andere Prada, Dior en Louis Vuitton voor het najaar van 2022 zagen we al dat de tailleband van dergelijke boxershort zichtbaar was boven de broeksband. Er wordt dan niet gekozen voor een strakke band, maar een losse boxershort die zichtbaar is boven uw jeans of oversized chino. 

Oversized is trouwens het sleutelwoord anno 2022. Net als de boxershort mag ook de broek weer lekker wijd zijn; oversized is helemaal van nu! Uw jeans mag bijvoorbeeld zomaar een maatje groter zijn en daarmee dus wat lager op de heupen gedragen worden waardoor de boxershort goed zichtbaar is.

De modekleuren van de wijde boxershort zijn niet veranderd, klassieke kleuren als lichtblauw, donkerblauw of wit zijn het meest populair. Kies voor eenvoudig dessin zoals geruit of gestreept dat ook zichtbaar is op de tailleband van de boxershort, zodat het goed zichtbaar is boven de brand van de broek die je draagt.

Herkomst van deze boxershortstrend

De trend van een zichtbare boxershorts boven de tailleband van een broek is ontstaan in gevangenissen. In gevangenissen zijn riemen niet toegestaan, wat er voor zorgt dat de wat wijdere broeken lager op de heupen worden gedragen en daarmee dan ook de boxershorts duidelijker zichtbaar worden. 

De hiphop cultuur in de jaren 90 introduceerde als eerst deze trend in het straatbeeld. In deze periode was vooral belangrijk van welk merk je de boxershort droeg om een bepaalde vorm van status aan te nemen. Zo waren boxershorts van Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Polo erg gewild. Het duidelijke verschil nu, met de jaren 90 is vooral dat het merk totaal niet van belang is. Less is more. Dus alleen de band van de wijde boxershort boven je broeksband uit laten komen is voldoende om mee te doen aan de huidige trend. 

Historie wijde boxershort edit

Wijde boxershort

Volgt u deze trends op de voet en bent u op zoek naar een boxershort die geschikt is voor deze trend? Neem dan eens een kijkje bij onze wijde boxershorts. U vindt er onder andere boxershorts van Tom Tailor en met een beetje geluk nog een aantal maten van het merk Jockey. Beide merken zijn verkrijgbaar in effen kleuren en klassieke dessins in basic kleuren. Bij ons kunt u óók terecht voor wijde boxershorts volgens de laatste trends.

Prima product, zware bretellen, en dat zijn ze dan ook, stevig, net zoals ik ze wou.
Ook makkelijk te bestellen en snel geleverd
Didier Beckers
Prima product, niets overdreven in de beschrijving, is exact wat het moet zijn
Makkelijk te bestellen en snel geleverd
Meer moet dat niet zijn
Didier Beckers
Overzichtelijke site.
Veel keuze.
Snelle levering.
Goede prijs/kwaliteit.
Dieter
tip top inorde
Mulle Hilde
Snel geleverd en topkwaliteit! Aanrader!
Kris
Alles is prima verlopen
Janssen

Betaal veilig online

×