Boxershortswinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Herenondergoed

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere man boxershorts in zijn garderobe. Of het nu een wijde of strakke variant is, de boxershorts zijn niet meer weg te denken in de huidge mannenmode. Waar ligt de oorsprong van herenondergoed en de boxershort? De geschiedenis van de mannenonderbroek...

Ondergoed in de oudheid

De lendendoek is waarschijnlijk de eerste onderbroek ooit gedragen door de mensheid. De resten van een lederen lendendoek van ca. 7000 jaar oud zijn zelfs door archeologen teruggevonden. In warme klimaten droeg men enkel deze heupdoek, in meer geciviliseerde gemeenschappen droeg men kleding over deze doek.

De oude Grieken en Romeinen droegen ook deze lendendoeken, overigens is het niet zeker of de vrouwen ook deze doek droegen onder hun kleding. Het is ook mogelijk dat zij niets onder hun jurken droegen.

Ondergoed in de Middeleeuwen en Renaissance

In de Middeleeuwen werd het ondergoed van de Westerse civilisaties losser. De lendendoek werd vervangen door de braies. Een broek met pijpen die tot op de kuiten kwam, met openingen bij de benen en met veel extra stof rond de heupen, bedoeld om de doek om de heup te knopen.

Tijden de Renaissance werden de braies korter. Uiteindelijk werden de braies vervangen door onderbroeken van katoen, zijde of linnen. Deze kwamen tot tot op de kie en hadden een flap aan de voorkant met knopen.

De verlichting en de industriële revolutie

De uitvinding van spinmachines en weefgetouwen in de tweede helft van de 18e eeuw zorgde ervoor dat katoenen stoffen gemakkelijk verkrijgbaar waren. Fabrieken gingen ondergoed in massaproductie vervaardigen. Vanaf toen werden onderbroeken in de winkels gekocht, in plaats van ze thuis te maken.

Mannenondergoed in 1900-1920

De massaproductie van ondergoed was booming tijdens het begin van de 20e eeuw. Door concurrentie werden fabrikanten gedwongen om met innovatief ondergoed in concurrende dessins te komen. Benjamin Joseph Clark, een migrant afkomstig uit Louisiana, New Jersey, begon een firma in Bossier Parish, genaamd Bossier. Dit bedrijf maakte o.a. een strak zittende boxer. Deze boxershort representeerde het moderne ondergoed. Alhoewel het bedrijf begin 1900 failliet ging, had deze nieuwe onderbroek behoorlijk wat impact op de ondergoedmode van de man.

Tijdens de eerste wereldoorlog droegen soldaten onderbroeken met knopen aan de voorkant. Deze onderbroek werd zo populair dat hij ook in de na-oorlogse periode werd gedragen.

Ondergoed in de jaren 1930 en 1940

Het huidige herenondergoed heeft zijn wortels voornamelijk in de jaren 30, Op 19 januari 1935, verkocht Coopers Inc de eerste ´korte boxershort´. Het bedrijf noemde dit ontwerp ´Jockey´. Hij bood veel comfort en zat aangenaam. Deze Jocky onderbroeken werden zo populair dat er 30.000 stuks van verkocht werden binnen de eerste 3 maanden na introductie. Cooper heeft daarna zijn bedrijfsnaam veranderd in ´Jockey'. Bekijk hier onze Jockey boxershorts.

In 1938 werd Jockey in Engeland geïntroduceerd, daar werden er 3000 van per week verkocht. 1950 – 1960 In de jaren 50 brachten fabrikante gekleurde onderbroeken met printed dessins op de markt. Wat ooit eens een simpel wit kledingstuk was, niet bedoeld om en public te tonen, werd plots een fashion statement. Fabrikanten experimenteerden ook met nieuwe materialen als nylon en spandex.

In de jaren 60 was het mannenondergoed druk, veelal een broekje met een schreeuwend dessin, met geschreven boodschappen of met stripfiguren.

boxershorts in 1970 tot heden

Ondergoed als mode werd in de jaren 70 en 80 volwassen. Waar vroeger in advertenties de nadruk werd gelegd op ´comfort en duurzaam´, werd in deze periode de nadruk geleged op ´fashion'. Sexy werd een van de belangrijkste selling points. In de jaren 70 begon Calvin Klein met naakte modellen in zijn campagne. In Engeland warden strakke spijkerbroeken over een wijde boxershort populair. De boxershort moest net boven de broek uitsteken. In de jaren 90 werden de boxershorts iets langer.

Bekijk hier onze wijde boxershorts en strakke boxershorts.

Prijs kwaliteit is uitstekend. Zeer vlug geleverd. Deze bretels doen het uitstekend en springen niet los door de brede stevige klemmen.
Guy Triest
Prima product, zware bretellen, en dat zijn ze dan ook, stevig, net zoals ik ze wou.
Ook makkelijk te bestellen en snel geleverd
Didier Beckers
Prima product, niets overdreven in de beschrijving, is exact wat het moet zijn
Makkelijk te bestellen en snel geleverd
Meer moet dat niet zijn
Didier Beckers
Overzichtelijke site.
Veel keuze.
Snelle levering.
Goede prijs/kwaliteit.
Dieter
tip top inorde
Mulle Hilde
Snel geleverd en topkwaliteit! Aanrader!
Kris

Betaal veilig online

×